ITALIË VAKANTIETIPS

Ben je van plan om binnenkort naar Italië op vakantie te gaan of heb je je Italië vakantie al geboekt? Dankzij onze handige vakantietips wordt jouw vakantie in Italië een stuk aangenamer. Op basis van eigen ervaringen met Italië en reizen in het algemeen hebben we een aantal pagina’s boordevol goede tips geschreven, die je ongetwijfeld van pas zullen gaan komen als je op vakantie naar Italië gaat.

Budgettips

Je kunt een vakantie zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Natuurlijk gelden er per bestemming wel ondergrenzen wat betreft je uitgaven. Een vijfsterrenhotel boeken in Italië voor 5 euro per nacht is vrijwel onmogelijk en uit eten voor 20 cent zal je ook niet zomaar lukken. Gelukkig zijn er wel redelijk wat manieren om meer uit je vakantiebudget te halen. Dankzij onze budgettips voor Italië kun je aardig wat geld besparen tijdens je Italië vakantie.

Bekijk onze Italië budgettips

Ontdek Italië per fiets

De fiets is een ideaal vervoermiddel om bestemmingen in Italië te ontdekken. Zeker als het om steden gaat. Een fiets is wendbaar en fietsen is gezond. Het is een heerlijke ontspannen manier om bijvoorbeeld drukke steden zoals Milaan of Rome te bezichtigen, vooral als je dit doet onder begeleiding van een gids.

Alles over fietsen in Italië

Reserveer je entreetickets

Als je populaire bezienswaardigheden en musea in Italië wilt bezoeken, dan ontkom je er eigenlijk niet aan om vooraf je tickets te regelen. Doe dat bij voorkeur zo vroeg mogelijk, omdat populaire plekken soms wel maanden vooruit volgeboekt zijn. Je kunt je entreetickets voor bezienswaardigheden in Italië simpel online kopen. Hierna kun je de wachtrijen ter plaatse ontlopen.

Meer over het vermijden van de wachtrijen