FIETSTOCHTEN IN ITALIË

Een leuke en gezonde manier om een bestemming te verkennen is per fiets. In verschillende Italiaanse steden kun je fietsen huren. Reis je met de auto naar Italië dan zou je kunnen overwegen om je eigen fiets mee te nemen. Op heel veel plekken kun je uitstekend fietsen. Houd met name in bergachtige gebieden wel rekening met de andere condities waaronder je rondfietst. Italië is immers niet zo vlak als Nederland. Op meerdere plekken in Italië heb je speciale fietsroutes voor MTB’s. Ook zie je op steeds meer plekken fietspaden verschijnen zodat je op de racefiets of tourfiets lekker rond kunt toeren.

Fietstocht met een gids

Dankzij het door Nederlanders opgerichte bedrijf Baja Bikes kun je op veel verschillende plekken deelnemen aan uiteenlopende fietstours. Deze tochten zijn altijd met een ervaren gids die je alles kunnen vertellen over wat je onderweg tegenkomt. Deze gidsen zijn Engelstalig of Nederlandstalig. Zo heb je op sommige plekken zoals Rome zelfs speciale fietstochten voor gezinnen met kinderen. De basis fietstocht die ze eigenlijk vrijwel over aanbieden is de ‘Highlights fietstour’. Daarbij fiets je in 2,5 tot 3,5 uur (hangt af van de bestemming) langs de hoogtepunten van die stad. Je bent niet de hele tijd aan het fietsen. Er wordt immers geregeld gestopt voor uitleg of een fotomoment. Het moet vooral ontspanning zijn in plaats van serieuze inspanning. Dus ook wie wat minder gewend is om te fietsen dan prima deelnemen aan dit soort fietstochten. Op sommige plekken bieden ze ook elektrische fietsen (e-bikes) aan. Vaak is dat tegen een meerprijs, bij een enkele fietstour is dat inbegrepen. Tandems zijn soms ook te reserveren en kinderzitjes is op de meeste plekken geen enkel probleem.

Voorwaarde om deel te nemen aan deze fietstochten is dat je vooraf reserveert. Je bent aan dus verplicht om vooraf te reserveren, maar je betaalt pas ter plekken. Wijzigen je plannen of is het hondenweer? Geen probleem, want gratis wijzigen of annuleren is vrijwel altijd mogelijk.

Fietstocht met een gids

Fietsen in Bari

In Bari kun je deelnemen aan de Highlights fietstocht of je kunt een fiets huren om zelf op pad te gaan. Fiets door de oude straatjes, langs het Swabian kasteel en over de beroemde vismarkt van Bari.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Bari“.

Fietsen in Florence

De hoofdstad van Toscane heeft zoveel historie dat de uitleg van een gids erg aangenaam is om de stad echt te leren kennen. Baja Bikes heeft in Florence verschillende fietstochten waaraan je deel kunt nemen, waaronder een zeer smakelijke culinaire excursie door de landschappen van de Toscane. Je kunt in Florence ook zelf op pad gaan met een huurfiets.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Florence“.

Fietsen in Milaan

Modehoofdstad Milaan heeft veel gezichten die je pas goed ontdekt als je de verschillende kanten van de stad gaat bezoeken. De mooiste plekjes van Milaan liggen immers niet in het oude centrum, maar net daarbuiten. Met de highlights fietstour krijg je deze plekken te zien. Voor Milaan biedt Baja Bikes ook een speciale avondtour waarbij je de stad van een andere kant te zien krijgt.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Milaan“.

Fietsen in Napels

De bezienswaardigheden van Napels in een notendop zien? Dat dat kan met de vier uur durende fietstocht waarbij de hoogtepunten van Napels bezocht worden. Denk hierbij aan het historische centrum, de zeepromenade en het Megellina district.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Napels“.

Fietsen in Palermo

>De Siciliaanse hoofdstad Palermo heeft een rijke geschiedenis die veel mensen tot de verbeelding spreekt. Met een gids ga je gedurende drie uur de hoogtepunten van deze stad ontdekken. Daar hoort niet alleen een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden bij, maar ook het proeven van streetfood hapjes. Er is volgens velen immers geen lekkerdere Mediterrane keuken dan de Siciliaanse keuken.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Palermo“.

Fietsen in Rome

In Rome valt zoveel te doen en te zien dat je eigenlijk minstens een week nodig hebt om de stad helemaal te ontdekken. En dan nog ga je onderdelen missen of er te weinig tijd aan spenderen. Wie Rome bezoekt die zal waarschijnlijk ook alle ‘ins & outs’ van de stad willen weten. En wie kan je dat beter vertellen dan je gids die je door de stad loodst? Voor Rome biedt Baja Bikes verschillende fietstochten aan waaronder een speciale tocht voor mensen met kinderen en een prachtige panoramische route. Als je dat wilt kun je ook een fiets huren en op eigen houtje het voormalige centrum van het Romeinse Rijk ontdekken. Een combinatie van een georganiseerde fietstocht met aansluitend het gebruiken van de leenfiets is ook mogelijk.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Rome“.

Fietsen in Turijn

Ook in Turijn (Torino) kun je deelnemen aan een boeiende fietstocht waarbij je de hoogtepunten van Turijn bezoekt. Denk hierbij onder andere aan het San Carloplein, de Romeinse ruïnes en het Piazza delle Erbe. Nadat je deze leerzame en boeiende fietstocht gedaan hebt, heb je een goede eerste indruk van de stad.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Turijn“.

Fietsen in Venetië

Wie Venetië al eens een keer bezocht heeft die zal mogelijk denken ‘Wat? Fietsen in Venetië?’. Als je alleen maar aan de nauwe straatjes tussen de kanalen denkt dan is dat een terechte vraag. Dat het ook in Venetië mogelijk is om een boeiende fietstocht te organiseren bewijst Baja Bikes met de Venetië Fietstour. Je gaat dan ook naar het bij Venetië behorende eiland Lido waar je kennis maakt met imposante strandhotels, het strand van Lido en de oude Joodse begraafplaats.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Venetië“.

Fietsen in Verona

Verona is de stad van Romeo en Julia en natuurlijk van de prachtige Arena. Onder Nederlandse toeristen is Verona erg populair als dagtrip vanuit het Gardameer of een andere vakantiebestemming in de directe omgeving. Wil je zoveel mogelijk uit een dagje Verona halen dan is een fietstocht natuurlijk ideaal. In drie uur tijd krijg je de hoogtepunten van de stad te zien inclusief alle belangrijke info die je wilt weten over Verona.

Meer info? Bezoek dan de pagina “fietsen in Verona“.