ItaliŽ top 10

ItaliŽ top 10 / vakantietips / vermijd de wachtrijen

 home vakantietips voor ItaliŽlinks cookiebeleidcontact 

Rome

Toscane

eten & drinken

SiciliŽ

VenetiŽ

Gardameer

Milaan

Cinque Terre

PompeÔ

steden

 
TIP: vermijd de wachtrijen
 
TIP: budgettips
 
TIP: fietstochten in ItaliŽ
 
meer ItaliŽ vakantietips

VERMIJD DE WACHTRIJEN IN ITALIň

Als je een vakantie naar ItaliŽ boekt met als doel om bepaalde bezienswaardigheden te bezoeken, dan is het vaak beter om vooraf je entreetickets en excursies al geregeld te hebben. In sommige gevallen is het zelfs onvermijdelijk om dit te doen, zoals bijvoorbeeld de Santa Maria della Grazie waar je Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci kunt bewonderen. Soms moet je wel maanden vooraf gereserveerd hebben om dit wereldberoemde fresco te kunnen bezoeken. Voor redelijk wat andere attracties en bezienswaardigheden geldt dat je met vooraf gereserveerde kaarten de soms lange wachtrijen kunt ontlopen en vrijwel meteen naar binnen kunt gaan. Hiermee voorkom je het verspillen van tijd tijdens je vakantie of stedentrip in ItaliŽ. Deze zogenaamde skip-the-line-tickets zijn vaak amper of niet duurder dan wanneer je ter plaatse een kaartje aan de kassa wilt gaan kopen.

Door vooraf je tickets via internet aan te schaffen voorkom je teleurstellingen. Voor attracties en bezienswaardigheden waar beperkte toegang toe is of waar een tijdslot aan vast zit ontkom je er eigenlijk niet meer aan om vooraf je entreetickets aan te schaffen. Op die manier kun je naar binnen op het gereserveerde tijdstip.

Hieronder hebben we een aantal beroemde en populaire hotspots in ItaliŽ opgesomd waarvoor het vooraf regelen van tickets aan te raden of zelfs noodzakelijk is:

Rome: Colosseum
Een bezoek aan Rome is niet compleet zonder een bezoek aan het Colosseum. Dit antieke amfitheater is ťťn van de zeven nieuwe wereldwonderen. Niet voor niets dat toeristen vaak langer dan een uur in de rij staan om het grootste door Romeinen gebouwde amfitheater te bezoeken. Met een Colosseum skip-the-line ticket loop je zo naar binnen. Je hebt met je ticket ook recht op directe entree tot de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum.
Reserveer je Colossseum tickets via TicketBar Rome

Rome: Galleria Borghese
De kunstcollectie van Galleria Borghese omvat een groot aantal fraaie werken uit de renaissance. Voor kunstliefhebbers is Galleria Borghese ťťn van de mooiste musea die je in ItaliŽ kunt bezoeken. Om de schilderijen van grote meesters zoals Caravaggio, Rubens, RafaŽl en Leonardo da Vinci te bewonderen moet je wel je entreetickets vooraf geregeld hebben. Dit gaat op datum en tijdslot. Je hebt met een ticket recht op twee uur toegang tot dit indrukwekkende museum.
Koop hier je tickets voor Galleria Borghese

VenetiŽ: het Dogepaleis
Waarschijnlijk de meest geliefde bezienswaardigheid van VenetiŽ is het Dogepaleis. Dit aan het San Marcoplein gelegen paleis kent helaas wel erg lange wachtrijen om 'de Putten' te bezoeken en over de 'Brug der Zuchten' te kunnen lopen. Onze tip is om een rondleiding te boeken, omdat er zoveel te vertellen valt over dit middeleeuwse gebouw. Tijdens de anderhalf uur durende tour krijg je alles te horen over de geschiedenis en de geheimen van het Dogepaleis. Ander voordeel is dat je op het afgesproken tijdstip naar binnen kunt zonder dat je in de lange wachtrijen aan hoeft te sluiten.
Boek je rondleiding inclusief entree tot het Dogepaleis

Milaan: Het Laatste Avondmaal
Je kunt de beroemde muurschildering 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci alleen maar op reservering bewonderen. Omdat er slechts 25 personen per keer naar binnen mogen is deze topattractie van Milaan vaak al maanden van tevoren uitverkocht. Dankzij TicketBar Milaan kun je vaak nog wel aan tickets komen. Zij hebben voor veel data alvast kaarten ingekocht die ze gekoppeld aan de hop-on-hop-off bus voor Milaan aanbieden.
reserveer hier je Laatste Avondmaal + hop on hop off combiticket

Milaan: Pinacoteca di Brera
Het populairste museum van Milaan is Pinacoteca di Brera. Dit oudste museum van Milaan is gelegen in de sfeervolle wijk Brera en behoort tot de absolute hoogtepunten van de stad. Dat betekent vaak lange wachtrijen voor de kassa's van dit kunstmuseum. Om de wachtrijen te ontlopen kun je het beste vooraf je tickets alvast via internet aanschaffen.
koop hier je skip-the-line tickets voor de Pinacoteca di Brera

Milaan: San Siro stadion
Het San Siro stadion is een must-see voor iedereen die enigszins van voetbal houdt. Dit is immers het thuishonk waar de Italiaanse topclubs AC Milan en Internazionale hun thuiswedstrijden spelen. Een rondleiding door dit stadion is erg populair, dus dat betekent soms lange rijen om naar binnen te komen. Door je tickets vooraf te regelen vermijd je de wachtrijen aan de kassa van het San Siro. TicketBar Milaan verkoopt een voordelige combinatie van de San Siro Tour en de Milaan hop-on-hop-off bus. Deze toeristische bus zet je voor het stadion af en zodra je klaar bent met de tour stap je de volgende bus weer in.
boek je San Siro Tour met hop-on-hop-off bus

Milaan: Dom van Milaan
Sinds je moet betalen om de indrukwekkende gotische Dom van Milaan te bezoeken staan er vaak lange wachtrijen voor de ingang van dit imposante gebouw. Door je tickets vooraf via internet te reserveren kun je de rijen voorbijlopen en met je entreebewijs naar binnen gaan. De tickets geven ook toegang tot de lift om het dak van de dom te bezoeken.
reserveer hier je Dom van Milaan skip-the-line tickets

 

ItaliŽ bezienswaardigheden ItaliŽ voor beginners ItaliŽ fotoreportages steden in ItaliŽ mooiste dorpjes in ItaliŽ